Oefentherapie Cesar

                                                                           

Stephanie Beers, Emma Franssen en Kitty Creemers van de évanie – praktijk voor oefentherapie cesar zijn werkzaam als oefentherapeut in Medisch Centrum Donk. Deze locatie is één van de drie locaties waar wij werkzaam zijn. Wij staan bekend om onze persoonlijke, praktische en deskundige aanpak, vriendelijke benadering en professionele begeleiding.
Naast de reguliere oefentherapie cesar bieden wij verschillende specialisaties aan, zoals slaapoefentherapie, ademhalingstherapie en zijn wij aangesloten bij het Netwerk Chronisch Pijn. Voor werkplekadvies en sportmassages kunt u ook bij ons terecht.

OEFENTHERAPIE CESAR

Onze therapie is gericht op het behandelen en voorkomen van klachten door een ongunstig houding- beweeg- of adempatroon. Wij bieden een structurele oplossing voor het doorbreken van vaak onbewuste inefficiënte gewoontes. Wij gaan voor een langetermijneffect. In de behandelingen is daarom veel aandacht voor inzicht, bewustwording en gedragsverandering. De therapie is praktisch en wordt altijd op uw persoonlijke situatie afgestemd. We hebben veel ervaring en affiniteit met het behandelen van:

– Hoofdpijn en spanningsklachten

– Hyperventilatie

– Nek- schouderklachten, rugklachten, hernia en scoliose

– Klachten voortkomend uit werk of sport

SLAAP OEFENTHERAPIE
Er zijn heel veel oorzaken die verantwoordelijk kunnen zijn voor het feit dat u niet goed slaapt. Wij bekijken dit vanuit een 24-uurs visie. Tijdens een uitgebreide intake brengen we samen alle knelpunten rondom uw slaap in kaart. Vervolgens werken we aan structurele oplossingen voor het verbeteren van uw nachtrust. Wij geven slaapoefentherapie aan volwassenen, pubers en kinderen. U kunt bij ons terecht met de volgende slaapproblemen:

– Inslaapproblemen, doorslaapproblemen, te vroeg wakker worden

– Nachtelijk piekeren bij stress/spanningen

– Verstoorde nachtrust, slaapapneu, postoperatieve slaapproblemen

– Slaapproblemen bij vrouwen in de overgang

– Afbouwen van slaapmedicatie

ADEMHALINGSTHERAPIE
In onze praktijk hebben we veel ervaring en affiniteit met het behandelen van ademhalingsproblematiek:

– Chronische hyperventilatie, astma, milde vormen van COPD

– Ademhalingsproblemen door stress, spanning, angst of paniek.

Ademen gaat normaal gesproken vanzelf en onbewust. Het is essentieel voor het functioneren van uw lichaam, dit wordt vaak onderschat. Is uw adempatroon verstoord geraakt dan kan dit leiden tot heel uiteenlopende klachten.

– Kortademigheid, benauwdheid, gespannenheid, angst, duizelingen, wazig zien, hoofdpijn, nek- schouderklachten, misselijkheid, hartkloppingen, tintelingen etc..

Ademhalingstherapie bestaat niet uit ademhalingsoefeningen alleen. Er zijn voorwaarden voor het ‘goed kunnen ademen’ waaraan ook aandacht besteed zal worden. Begrijpen hoe uw ademhaling werkt en hoe u hier zelf weer invloed op uit kunt oefenen geeft controle en rust. Het geven van veel uitleg rondom het ademen is in onze behandelingen daarom essentieel.

NETWERK CHRONISCHE PIJN
Onze praktijk is aangesloten bij het Netwerk Chronische Pijn. We volgen een eenduidige behandelwijze, vastgelegd in het Chronisch Pijn Protocol. U kunt rekenen op zorg die voor u op maat gesneden is, gericht op het werken naar een betere kwaliteit van leven en bewegen. De behandeling richt zich er op:

– dat u beter kunt functioneren

– dat u het vertrouwen in uw eigen lichaam weer hervindt, zodat u dagelijkse activiteiten weer kunt oppakken

– dat u een betere kwaliteit van leven ervaart

– dat u – en niét uw pijn – uiteindelijk weer uw leven bepaalt

VERGOEDING
Onze behandelingen worden vergoed uit uw aanvullende verzekering voor fysiotherapie/oefentherapie. Er wordt géén aanspraak gedaan op het eigen risico. Het aantal behandelingen dat vergoed wordt is per zorgverzekeraar verschillend. Controleert u voor de zekerheid de polis van uw verzekering.

CONTACT
U kunt ons dagelijks telefonisch bereiken via 06 20142541 of mailen naar info@evanie.nl. Voor het maken van een afspraak kunt u ons het beste even bellen. Extra informatie vindt u op onze website www.evanie.nl.