Oefentherapie

De oefentherapeute in Medisch Centrum Donk in Breda is Gemma Mulder. Een oefentherapeut helpt mensen bij het doorbreken van ongunstige houding- en bewegingsgewoontes. Een slechte houding of manier van bewegen kan leiden tot een klacht of het in stand houden van bestaande klachten. Daarnaast kan het zijn dat door een aandoening het lichaam anders moet worden leren gebruikt.

Aanpak oefentherapie

Tijdens de oefentherapie, beter bekend als oefentherapie Cesar of Mensendieck, wordt naar uw houding, de manier waarop u uw lichaam gebruikt en wat u graag wil bereiken gekeken. Samen met de oefentherapeut stelt u persoonlijke doelen op waar in de cesartherapie aan wordt gewerkt. Zo wordt behandeld wat voor ú belangrijk is om weer goed te functioneren in het dagelijkse leven.

Op basis van deze persoonlijke doelen krijgt u oefeningen of instructies mee naar huis waarmee u zelf aan de slag kan. Hierbij kan het gaan om het verlichten van klachten of het eigen maken van een houding die voorkomt dat de klachten terugkeren. Met de houding therapie leert u zelf de klachten onder controle te krijgen

.

Cesartherapie

Oefentherapie kan u helpen bij verschillende klachten en/of aandoeningen.

  • (pijn)klachten door een slechte houding of manier van bewegen zoals rug- of nekklachten
  • (pijn)klachten tijdens uw werk
  • (pijn)klachten door leeftijd of levensfase zoals zwangerschap, slijtage, hoge werkdruk, onzekere houding of bang om te vallen
  • Orthopedische aandoeningen zoals scoliose, Scheuermann, artrose
  • Neurologische klachten zoals hernia, ischias
  • Reumatische klachten zoals reuma, Bechterew
  • Verkeerde ademhaling bij bv astma of klachten zoals hyperventilatie
  • Bekken- bekkenbodemklachten zoals bekkeninstabiliteit of incontinentie

Twijfelt u of oefentherapie iets voor u is? Neem dan contact op met Lisanne.

Vergoeding Oefentherapie

Oefentherapie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. De vergoeding valt onder het kopje fysiotherapie.

Afspraak maken

De oefentherapeute is op de woensdag (ook in de avond) werkzaam in het medisch centrum. M.i.v. januari 2018 is dit op maandag (ook in de avond).
U kunt bellen of e-mailen voor een afspraak. Het is ook mogelijk om online een afspraak te maken, via afspraakknop onderaan.

Meer informatie over oefentherapie en de praktijk kunt u vinden de website van mulderoefentherapie.nl of bel voor meer informatie 06 4228 4162.

Afwezig? Spreek uw naam en telefoonnummer in en u wordt zo snel mogelijk teruggebeld!

Afspraak maken