Huisartsenpraktijk

Huisartsenpraktijk Co-Med MC Donk Breda is gevestigd in het Medisch Centrum Donk, gelegen in de Haagse Beemden, Breda.

Het huisartsenteam bestaat momenteel uit 2 vaste huisartsen en verschillende waarnemers, 3 doktersassistentes en 2 praktijkondersteunsters. Verder is er vaak 1 doktersassistente in opleiding.

Samen kunnen zij u de beste zorg bieden die u verwacht van een huisarts. Ze zijn door ervaring breed georiënteerd en geïnteresseerd in het oplossen van uw gezondheidsproblemen. In de meeste gevallen kunnen ze in de praktijk uw zorgprobleem samen met u oplossen. In enkele gevallen is een doorverwijzing naar bijvoorbeeld een ziekenhuis noodzakelijk.

 

V.l.n.r. doktersassistentes Hanan, Fariha en Nikki, Co-Med huisartsen (foto volgt) en praktijkondersteuners somatiek en GGZ Suzanne en Danijela./ Nikki Otto (tijdens zwangerschapsverlof van Danijela)

Bijzondere kenmerken van de huisartsenpraktijk

  •        Ervaren huisartsen.

  •        Meer zorg en aandacht voor de patiënt door ons streven naar een lager aantal patiënten per voltijds huisarts.

  •        Vaker open per jaar, doordat de praktijk minder dan 20 dagen per jaar sluit i.p.v. de gebruikelijke 60 dagen.

  •        Twee telefonische spreekuren per dag waarbij u direct contact heeft met één van de huisartsen.

  •        Afspraken vooruit inplannen mogelijk voor ca. 40% van de beschikbare spreekuurtijd EN (al sinds 2014!) de mogelijkheid tot 24/7 online  zelf afspraken maken via internet zonder meestal in de wachtrij te hoeven te staan als u zou bellen :-).

  • Echografie door Amphia specialisten in de praktijk i.p.v. in het ziekenhuis

  • Deelnemer van Zorggroep Breda voor o.a. diabetes en COPD zorg.

 

Extra diensten Huisartsenpraktijk Co-Med MC Donk Breda

Huisartsenpraktijk Co-Med Breda MC Donk in Breda wil u graag zou goed mogelijk van dienst kunnen zijn. Zij maken daarom gebruik van de nieuwste technieken en hulpmiddelen om dit mogelijk te maken.

Onze visie sinds 2002 blijft: meer tijd om te communiceren met u. Daarom is bij ons het aantal patiënten per voltijds huisarts aanzienlijk lager dan in de omgeving.

Sinds 2018 is het mogelijk om echo’s in de praktijk uit te laten voeren. De uitslag is snel beschikbaar via uw eigen huisarts.

In de praktijk kan teledermatologie toegepast worden. Er worden foto’s gemaakt die vervolgens door een dermatoloog worden beoordeeld. De adviezen worden met u besproken voor eventuele verdere behandeling. In de meeste gevallen is deze manier van advies door een dermatoloog voor u als patiënt voldoende. U heeft daarmee een snelle diagnose en therapieadvies, besparing van reistijd en –kosten en geen bezoek/wachttijden in het ziekenhuis.

Audiometrie is ook mogelijk bij Huisartsenpraktijk StarDoc. De gehoortest is mogelijk vanaf 6 jaar. De huisarts zal beoordelen of een verwijzing naar de KNO-arts noodzakelijk is.

Op vaste tijden zijn er radiologen om echo’s uit te voeren na verwijsinformatie van uw eigen huisarts. Voordelen om dit onderzoek in het medisch centrum Donk te laten doen zijn: 1. het onderzoek is dichtbij, 2. u krijgt de uitslag meestal binnen een dag van uw eigen huisarts, en 3. het is goedkoper voor u. Afspraken voor de echo onderzoeken kunnen worden gemaakt bij de assistentes van onze huisartsenpraktijk. De onderzoeksresultaten zijn beschikbaar voor de specialisten van het ziekenhuis voor opvolging aldaar indien nodig. 

Contact opnemen met de praktijk

Telefonisch is de praktijk op werkdagen te bereiken via 076 – 596 7722.

Een afspraak maken:

·         08.30 tot 10.30 uur.

Bij spoedgevallen kunt u de praktijk tijdens openingstijden altijd bereiken via het spoednummer 076 – 596 7723. Indien elke seconde telt belt u 112. In de avonduren kunt u, indien het een spoedgeval is, contact opnemen met Huisartsenpost Breda bij Amphia Ziekenhuis Molengracht. Zij zijn te bereiken via 076-525 85 00.

De praktijk is tijdelijk niet open voor nieuwe patiënten uit de Haagse Beemden. T.z.t. kunt u zich weer inschrijven op de website van de huisartsenpraktijk. Gezinsleden van bestaande patiënten blijven welkom; neem in dat geval contact op met de assistente..