Osteopathie

             

 

Wat is Osteopathie
Osteopathie is groeiende in Nederland en niet voor niets. Een osteopaat kijkt verder, zoekt dieper en geeft een lichaam weer de ruimte en rust waar het naar verlangt. Een osteopaat onderzoekt het hele lichaam met de handen en gaat op zoek naar de oorzaak van uw klachten. Dit doet deze in het bewegingssysteem, de buik -en de borstholte en het zenuwstelsel. Als de oorzaak gevonden is geeft de osteopaat het lichaam terug ruimte via manuele, vaak rustige technieken. Waar ruimte is, is leven. In de vorm van doorbloeding, een rustig zenuwstelsel en een goede afvoer van afvalstoffen. Zijn deze drie elementen in balans kan een lichaam zichzelf genezen.

Voor een uitgebreide uitleg met video kijk op: https://osteosonline.nl/

Voor wie?
Osteopathie is voor iedereen, elk lichaam is uniek, elke klacht is uniek. Daarom is geen behandeling hetzelfde. Elke keer dat u langskomt zal het een andere ervaring zijn. We richten ons op alles wat beweegt in het lijf. Spieren, gewrichten, weefsels rond organen en het bot zelf. Een behandeling duurt 30 min tot 45 min en binnen 3 à 4 keer is er vaak veel verbetering van de klachten. We zien met name:

– Rug -en nek klachten
– Hoofdpijn
– Schouderpijn

– Pijn op de borst
– Maag en darmproblemen
– Gynaecologische klachten

– Burn-out
– Onrust
– Concentratie problemen

Baby’s
Hiernaast zijn wij specialist in het behandelen van pasgeboren. De geboorte is een mooi proces maar kan ook een flinke impact op uw kindje hebben. Dit is soms heel duidelijk te merken in onrust waar de baby veel wappert met de armen, veel kreunt, de hik heeft, het liefst op de borst ligt en veel vuistjes maakt. Maar soms kan het kindje het moeilijk aangeven en is een check-up zeer aan te raden. Na een bezoek aan de osteopaat horen we vaak dat ze een ander kind mee naar huis krijgen. We zien voornamelijk:

– Onrustige kindjes
– Krampjes
– Voorkeurshouding
– Spugen / reflux

Bekijk ook eens de video met uitleg: https://osteosonline.nl/osteopathie/babys/

Uw Osteopaten
in Breda zijn Demis Blaasse en Marieke Neirinck.

   

 

 

Vergoeding 
Osteopathie wordt deels vergoed door de meeste zorgverzekeraars.

Maak een afspraak
Kies eens voor uw gezondheid en kom eens langs bij ons in Breda. Je doet jezelf en je lichaam een grote dienst om eens verder uit te zoeken waar jouw bewegingsproblemen zitten en waarom er klachten zijn ontstaan. Bel ons op 076 700 2484 of plan een afspraak op onze website.