Diëtist

  Binnen Medisch Centrum Donk is Annette van Liemt onze diëtist in Breda. Een diëtist geeft voorlichting en advies over een dieet passend bij eventuele klachten of gewichtswensen. Hierbij wordt waar nodig geassisteerd bij het vasthouden van nieuwe eetpatronen. Op dinsdagochtend en donderdag de gehele dag kunt u op afspraak terecht bij onze diëtiste. Diede is aangesloten bij de diëtistenpraktijk van het ABCdiëtistennetwerk. Voor meer informatie kunt u terecht op de website: www.abcdietist.nl.

 

Voedingsspecialist

Een diëtist is gespecialiseerd op het gebied van voeding, zowel in relatie tot ziekte als gezondheid. Daarom kunt u terecht voor zowel dieet- en voedingsadvies, maar ook voor bijvoorbeeld afvallen onder begeleiding of medische aandoeningen zoals diabetes of voedselallergie. De combinatie van voeding en medische klachten zorgt ervoor dat een dieet opgesteld kan worden op basis van zowel voeding als medische kennis. Hierdoor kunt u bij het medisch centrum terecht voor advies van een voedingsdeskundige, maar ook voor medische gezondheidsklachten.

Gezondheidsklachten

Er zijn verschillende medische omstandigheden of gezondheidsproblemen waarbij het raadplegen van een diëtist aangeraden wordt. Enkele voorbeelden zijn:

  • maag- of darmklachten
  • diabetes mellitus (suikerziekte)
  • voedselallergie
  • verminderde eetlust
  • ondervoeding of ondergewicht
  • overgewicht
  • verhoogd cholesterolgehalte

Werkwijze

De werkwijze en aanpak van ons is samengevat in de simpele ABC van het abcdiëtistennetwerk. Dit staat voor Advies, Behandeling en Coaching. Na een eerste consult waarin de klachten worden besproken zal er een gedegen advies gegeven worden. Vervolgens wordt er gezamenlijk een behandelplan opgesteld. Door continue coaching begeleiden we u op uw weg naar een gezonde leefstijl!

 

Vergoeding diëtist 2019

De diëtist wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Hierbij worden er 4-5 consulten per kalenderjaar vergoed. Let wel op, deze behandelingen vallen onder het eigen risico. Kinderen onder de 18 jaar vallen niet onder het verplicht eigen risico. Aanvullend verzekerd? Dan krijgt u vaak nog extra uren dieetbehandeling vergoed. Check uw polisvoorwaarden.

Ketenzorg: Heeft u diabetes, COPD of astma? Dan kan het zijn dat de diëtist onder deze ketenzorg valt. In die gevallen wordt er geen aanspraak gemaakt op uw eigen risico.

Een consult bij de diëtist is mogelijk zonder verwijzing van de arts. Er zijn echter zorgverzekeraars die een dergelijke verwijzing echter wel als vereiste stellen voor vergoeding, bijvoorbeeld CZ.

Voor meer informatie over o.a. vergoedingen vanuit aanvullende verzekeringen en verwijzingen vanuit de ketenzorg, kunt u terecht bij uw zorgverzekeraar of bekijk de informatie op onze website.

Neem contact op met de diëtist

Voor een afspraak kunt u ons telefonisch bereiken op: 06-434 25 690 of maak een afspraak via onze website (rechtsboven staat de link).

Nieuws

Op donderdag 31 maart 2016 gaf Diede uitleg aan 29 zorgverleners in het medisch centrum Donk over koolhydraat beperkte maaltijden nadat ze eerst voor allen zo’n maaltijd met voor-, hoofd- en nagerecht had bereid en voorgeschoteld. Iedereen was razend enthousiast.

IMG_0674  IMG_0651