Vaccinatiepunt

Gaat u op reis? Dan is het verstandig u goed voor te bereiden, ook wat betreft uw gezondheid. In veel landen in de wereld heersen andere hygiënische omstandigheden. Er komen soms andere infectieziekten voor en u heeft daar vaak een ander voedingspatroon dan thuis. Bovendien komt u, ook in het beste vijf sterren hotel, in contact met de lokale bevolking waardoor bepaalde ziektes kunnen worden overgebracht.

Niet alleen op exotische bestemmingen, maar ook in landen rond de Middellandse Zee kunnen besmettelijke geelzucht of difterie de vakantiepret verstoren. Overal waar de hygiëne en de sanitaire voorzieningen te wensen overlaten, kan Hepatitis A voorkomen, zoals in Egypte, Tunesië, Jordanië, Turkije, Kroatië, Bulgarije, Roemenië en Rusland. Meestal zijn de symptomen van deze ziektes genoeg om het plezier van een vakantie niet meer in te kunnen zien. Met een goede voorbereiding is veel ellende te voorkomen. Vaccinatiepunt helpt u bij deze voorbereidingen.

Persoonlijk advies

Vaccinatiepunt is aangesloten bij het LCR, en de adviezen die reizigers bij Vaccinatiepunt krijgen, zijn gebaseerd op de landelijke richtlijnen van het LCR (Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering).

Afhankelijk van de bestemming, persoonlijke gezondheid en reis- en verblijfsomstandigheden van de reiziger kan er een advies ontstaan dat enigszins afwijkt van het advies dat een andere reiziger met een vergelijkbare, of zelfs dezelfde reisbestemming krijgt. Omstandigheden in de wereld veranderen snel en dit geldt ook voor de malaria-situatie. Resistentie-ontwikkeling en uitvoering van muggenbestrijding programma’s hebben beïnvloed op het risico van malaria en dus ook de adviezen die aan de reizigers gegeven moeten worden.

Voor het voorkomen van ziekten is alleen vaccinatie of het innemen van geneesmiddelen vaak niet voldoende. Om uzelf optimaal te beschermen, dient u in het buitenland een aantal leefregels in acht te nemen die gericht zijn het minimaliseren van het besmettingsrisico. Tijdens het reizigers-spreekuur kan de verpleegkundige informatie geven over maatregelen die genomen kunnen worden om niet ziek te worden. Voor een persoonlijk advies is het noodzakelijk een afspraak te maken via:

https://vaccinatiepunt.nl/