Verloskundigen

Verloskundigenpraktijk Prinsenbeemden is een kleine praktijk met 3 verloskundigen – Margo Damen, Laureen Vrijken en Jolijn van der Maaden – waarin een persoonlijke sfeer centraal staat. Om de week wisselen ze dienst en spreekuur om, waardoor u tijdens uw zwangerschap beide verloskundigen zult zien

.

Eerste controle

Als u weet dat u zwanger bent kunt u contact opnemen met de praktijk. De eerste controle zal plaatsvinden als u ongeveer 8 weken zwanger bent en duurt ongeveer 30 tot 45 minuten. Tijdens deze controle is het mogelijk om een echo te maken om een eerste indruk te krijgen over de zwangerschapsduur en vitaliteit.

De verloskundigen zullen u ook vragen stellen over uw gezondheid, levenswijze en eventuele eerdere zwangerschappen en bevallingen. Daarnaast wordt ook naar de gezondheid van uw partner en familieleden gevraagd.

Aan het einde van de intake krijgt u nog een formulier mee voor een bloedonderzoek. Het is niet verplicht dit uit te laten voeren, maar wel aan te raden. Een HIV test is daar ook onderdeel van. Er wordt aangeraden dit vóór 10 weken uit te laten voeren. Bij een volgende controle worden de resultaten besproken.

Vervolgcontroles

Tijdens vervolgcontroles vragen de verloskundigen hoe het gaat en of u vragen hebt. Uw gewicht wordt iedere keer bepaald en uw bloeddruk gemeten. Ze voelen hoe de foetus groeit en luisteren naar het hartje. Vanaf 28 weken kunnen ze voelen hoe de foetus ligt.

Nieuws

Om de ca. 6 weken doen wij samen met een gynaecoloog van het Amphia spreekuur op de Essendonk voor zwangeren met een verhoogd risico op complicaties. Laagdrempelig, prettig voor allen en vlak bij u in de buurt. Gynaecologie, bevallingen en couveuse afdeling zijn uitsluitend op locatie Langendijk.

Contact opnemen

U kunt contact opnemen met Verloskundigenpraktijk Prinsenbeemden via 06 – 3022 3210. Indien er niet opgenomen wordt hoort u een spoed piepernummer. Géén spoed? Dan graag later terugbellen of ons een e-mail sturen (zie rechts boven). Voor meer informatie over de praktijk kunt u kijken op de website van Verloskundigenpraktijk Prinsenbeemden.